BACK 2 SCHOOL

BACK 2 SCHOOL

1 september is het weer van dat, onze kleine en grote (b)engels mogen eindelijk weer naar school. You feel me? Dit was onze eerste grote vakantie én we hebben het net overleefd met onze 3-jarige kleuter! Ondanks het een geweldige vakantie was, was het niet altijd makkelijk om hem bezig te houden door ons typisch onvoorspelbaar Belgisch weertje. 

Zoonlief Flor gaat naar zijn tweede kleuterklas en is er helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar met nieuwe vriendjes. Daar komen natuurlijk wel wat zenuwen en kriebels in de buik bij kijken. Misschien zijn er kinderen zelfs bang en zien het helemaal niét zitten! 

Thank God zijn wij er, de mama's en papa's die altijd klaar staan voor de nodige kusjes en knuffels, goede raad en hulpmiddeltjes om ze gerust te stellen. 

Hier zijn onze tips & tricks om die eerste en volgende dagen door te komen:

 1. Bereid je kind voor: praat met je kind over wat ze kunnen verwachten op de eerste schooldag. Leg uit wat er zal gebeuren, wie hun juf/meester en klasgenootjes zullen zijn, en wat voor leuke dingen ze allemaal kunnen doen.

 2. Een positieve houding: Laat zien dat je enthousiast bent over de eerste schooldag van je kind. Positiviteit werkt aanstekelijk en kan je kind helpen zich ook positief te voelen over de nieuwe ervaring.

 3. Zorg voor een goede nachtrust: Zorg ervoor dat je kind de avond ervoor vroeg naar bed gaat, zodat ze goed uitgerust en klaar voor de dag zijn. 

 4. Stel vragen: Luister naar je kind en stel open vragen over hoe ze zich voelen over de eerste schooldag. Beantwoord eventuele vragen of zorgen die ze hebben eerlijk en op een geruststellende manier.

 5. Maak de ochtend speciaal: Maak van de eerste schooldag een speciale en leuke dag. Sta op tijd op, neem de tijd om samen te ontbijten (pannenkoeken mama?) en help je kind zich voor te bereiden op school. YAY! 

 6. Een afscheidsritueel: Ontwikkel een kort, geruststellend afscheidsritueel wanneer je je kind naar school brengt. Geef een knuffel, zeg dat je van ze houdt en vertel dat je straks weer klaar staat aan de poort om ze op te halen.

 7. Wees op tijd: Zorg ervoor dat je op tijd op school bent, zodat je kind niet het gevoel heeft gehaast te zijn op de eerste dag.

 8. Een kleine herinnering: Geef je kind een klein voorwerp, zoals een foto, rollertje of een geluksbrenger, dat ze bij zich kunnen houden als een herinnering aan thuis.

 9. Wees geduldig: Onthoud dat de eerste schooldag een grote stap is voor je kind, en dat het normaal is dat ze zich misschien een beetje zenuwachtig voelen. Wees geduldig en just be there for them! Zo niet, maak jezelf een inhaler en keep calm (wo)man!

 10. Essentiële oliën ter ondersteuning: voor, op en na die eerste schooldag en de rest van je leven!
 • Ontspanning:

Echte lavendel - Lavandula angustifolia: the queen of calmness met haar ontspannende en kalmerende eigenschappen. Ze kan helpen om zenuwen te kalmeren en een gevoel van rust te bevorderen, wat vooral nuttig kan zijn voor kinderen die zich angstig en stressy voelen voor hun eerste schooldag. Maak een rollertje, rol 's morgens op de voetzolen en in het kuiltje van de nek.  

Roomse kamille - Anthemis nobilisheeft ook rustgevende eigenschappen en kan helpen om angst en spanning te verminderen. Het kan helpen om je kind te kalmeren en een gevoel van veiligheid te bevorderen. Als je kind last heeft van hevige dromen of onrustige slaap kan je deze EO verstuiven voor bedtijd. 

Echte marjolein - Origanum majorana: werkt rustgevend bij angst, onrust en moeilijke slaap. Verstuif een kwartiertje voor het slapen gaan in de slaapkamer.

Mandarijn - Citrus reticulata: een topper voor 's avonds wegens de relaxerende eigenschappen die eveneens helpen om beter te slapen. Ook bij stress, zenuwachtigheid of angst kan je mandarijn EO verstuiven of gebruiken in je massageolie (niet te veel!). 

Zoete sinaas of oranjeschil - Citrus sinensis: heeft een opbeurend en vrolijk effect. Het kan helpen om een positieve sfeer te creëren en eventuele zenuwen te verminderen. Perfect om te verstuiven voor of na school.

Ontspanningsmix: als de kids in bed liggen kunnen ook wij eindelijk even tot rust komen, dit zacht aroma brengt een gevoel van welbehagen dat kalmte en een positieve mindset bevordert. Verstuif in de ruimte 10 tot 20 min per uur max. of voor het slapengaan. 

Serenity blend: toepasbaar op gans het gezin, deze blend brengt emoties tot rust. Breng aan op de huid, dmv rollertje, voor het naar bed gaan om piekeren tegen te gaan en als voorbereiding op een goede nachtrust. 

 

 • Focus & Concentratie:

Citroen - Citrus limonum: helpt bij moeilijke concentratie, mentale vermoeidheid en zenuwachtigheid. Tijd voor huiswerk? Citroen to the rescue. Ook handig bij reisziekte en misselijkheid (+7 jaar vanwege inname).

Grove den - Pinus sylvestrisde oppepper itself! Hij geeft je een sjot onder je gat bij mentale en fysieke vermoeidheid, zwakke concentratie en helpt ook meteen de omgevingslucht en longen te ontsmetten. Verstuif een kwartiertje 's morgens als er iemand niet uit bed geraakt. Niet gebruiken als er iemand in je gezin epilepsie heeft.

 

Tea Tree - Melaleuca alternifoliade olie voor NKO-infecties, werkt antiviraal en immuunstimulerend. Ze helpt terwijl ook om energetische grenzen te stellen, gezonde en respectvolle verbindingen te vormen, en staat voor veerkrachtigheid en veiligheid. Rol Tea Tree op de onderkant van je voeten om je kind te herinneren aan zelfrespect en zelfliefde door de tijd te nemen om duidelijk je grenzen aan te geven. Ik kan neen zeggen en laat me niet meeslepen door vriendjes.

On Guarddé blend om de herfst en winter door te komen! Deze olie ruikt niet alleen SUPER goed met haar typische winteraroma's maar is onmisbaar wanneer virussen in de lucht hangen en je een immuunboost nodig hebt. Gebruik deze olie in je diffuser of in een rollertje (! hete olie) om jezelf en je kind te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Wierook - Boswellia carterii: om de weerstand te versterken maak je een rollertje van 10 ml met een basisolie en 2 druppels essentiële olie van wierook en grove den (Pinus sylvestris) of van echte lavendel (Lavandula angustifolia) en verstuif dit meerdere keren per dag een kwartier, in de ruimte waar je kind is.

 

  On Guard: Check hierboven + maak een immuniteitsrollertje met 1 druppel van elk: Wierook, Citroen, Oregano, On Guard en Tea Tree in 10 ml Calendula PO.


  Propolis Kids: bio voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor het welzijn van kinderen (vanaf 3 jaar), voor tijdens de winterperiode, bij seizoenswisselingen en wanneer de vermoeidheid toeslaat voor meer weerstand en vitaliteit. Het is een kuur van 20 dagen, daarna is er nog over in het flesje heb ik al gemerkt. Wij hebben geen 2e kind dus ik neem de overschot in maar heb je 2 bengels, perfect! Dan kom je met 1 flesje 1 kuur toe voor beide kiddo's. (Check onze kit hier: B2S Kid Kit  € 19,99.)

  Vitamine C en echinacea ondersteunen het immuunsysteem en om vermoeidheid te verminderen en vitaliteit te verhogen vitamine C en hibiscus.

  Voor mama en papa is er het bio propolisextract, het is een voedingssupplement rijk aan totaal flavonoïden* die de immuniteit en afweer ondersteunen. 

  *Door een voedingssupplement te nemen dat rijk is aan totaal flavonoïden, kunnen mensen profiteren van de gezondheidsvoordelen die deze verbindingen bieden. Flavonoïden worden vaak geassocieerd met het verminderen van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem, het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade en het bevorderen van een gezond hart- en vaatstelsel.

   

  Spijklavendel - Lavandula latifolia: Het leven is vallen en opstaan met soms een schrammetje hier en schaafwondje daar. Gebruik Spijklavendel voor huidwonden, (niet ernstige) brandwonden, zonnebrand, steken en beten van alles dat vliegt en zwemt zoals kwallen, zee-egels … Maak een rollertje met 10ml Calendula en 5 druppeltjes Spijklavendel. Ook te gebruiken bij hoofdpijn en migraine tezamen met pepermunt, rol 2 dr van elk (verdund) op de slapen. 

  *Ook Echte lavendel, Tea tree, Pepermunt, Strobloem en Roomse kamille zijn EHBOliën.

   

   • Stress & humeur:

   Bergamot - Citrus aurantium var. bergamia: werkt harmoniserend, rustgevend, antidepressief, verfrissend en stimulerend. Zijn de kids wat zenuwachtig, rusteloos, stressy, gefrustreerd, boos en/of een beetje depri? Verstuif wat bergamot om de gemoederen te bedaren en ervaar zelf ook het verschil. (Niet in de zon na gebruik op de huid).

   Citroengras - Cymbopogon citratus: door het verstuiven van Lemongrass verjaag je alle vieze geurtjes in huis én creëer je meer rust en sereniteit. Weg met stress, zenuwachtigheid en mentale uitputting. Voel je weer verfrist en on point. (Niet puur op de huid gebruiken, hete olie! En voor volwassenen max. 12 dr/10ml)

    

   Gebruik

   Je kan met bovenstaande essentiële oliën rollertjes maken voor je kind die hij of zij mee kan nemen naar school of gewoon om thuis te gebruiken. 

   Houd je aan volgend verdunningsoverzicht: peuters & kleuters 1-2 druppels op 10ml

    

   Verstuif de oliën in je diffuser, aantal druppels is afhankelijk van je ruimte. 

   Vergeet jezelf niet, mama en papa moeten ook even tot rust komen en weer opladen! Jullie genieten mee van bovenstaande tips maar denk ook aan een rustgevend theetje 's avonds, gezellig samen in de zetel naar je favoriete serie kijken... 

   Inspiratie voor mama & papa

   Tea time met Unwind - Ontspanning - Touch the ground - Joyful silence - Chakra theetjes, eentje voor elke chakra  - Ontspanningsmelange van Ladrôme - Emotional Detox van Shotimaa.

   Een druppeltje On Guard mengen in wat honing en dit bij je theetje doen is... zoals kerstmis in een tas! Super lekker... En goed voor als je een beetje 'under the weather' bent. 

   Me time met Guasha's - Plantaardige basisoliën voor je lichaam, gelaat en haar. Verwen elkaar eens met een massage, gebruik hiervoor een handje plantaardige olie zoals Vanille of Calendula en druppel hier enkele druppeltjes essentiële olie naar keuze bij (Ylang ylang, Roomse kamille, Mandarijn). Geniet! 

   Of maak een diffuser blend met geuren die jullie graag ruiken, check onze insta bij Blends voor wat ideeën en de webshop voor een toepasselijke kit. 

    

   BINNENKORT EEN GROTE VERRASSING! Houd de socials & nieuwbrief goed in de gaten 🤩 Ik beloof dat het de moeite zal zijn. ✨

    

   Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen om de eerste schooldag(en) van je kind goed door te komen en natuurlijk ook de rest van het schooljaar.

   Veel succes en plezier gewenst!

    

   Liefs, 

   Lisa

   °

   °

   °

   Ben je helemaal geïnspireerd en wil je graag de gezondheid van je gezin in eigen handen nemen? Check dan ons e-book met nog meer praktische informatie rond essentiële oliën en (kleine) kinderen met antwoorden op vragen zoals welke zijn veilig, welke zijn het beste voor mijn doel en hoe kan ik ze gebruiken. 
   &
   Als je graag op de hoogte wil gehouden worden van aanbiedingen, nieuwe blogs en andere nieuwtjes schrijf je dan in op de nieuwsbrief
   Terug naar blog