DIY Geurstokjes

DIY Geurstokjes

Essentiële oliën, we love them right? Je zou hun lekkere geuren overal mee naartoe willen nemen… En dat kan met geurstokjes! Want in elke ruimte een diffuser/verstuiver zetten zou er een beetje over gaan, hé? Kostelijke affaire in ieder geval 😊

Geurstokjes zijn zeker niet duur en makkelijk om zelf te maken om bijvoorbeeld je toilet, badkamer, berging aka ’t waskot goed te doen ruiken. Onze DIY geurstokjes zijn trouwens een (vele) betere oplossing voor kunstmatige geurstokjes, luchtverfrissers en ja spijtig genoeg ook geurkaarsen (soja of bijenwaskaarsen zijn wel oké!). 

Wat hebben we hiervoor nodig:

  • Flesje, vaasje met dunne hals (zodat de inhoud minder snel vervliegt)
  • Geurstokjes (bamboestokjes of satéstokjes)
  • 20 ml alcohol 70% (hoe meer alcohol hoe sneller het vervliegt)
  • 30 ml basisolie* of glycerine (*geurloze olie die niet te dik is bv. amandel of FCO)
  • 20 – 30 druppels essentiële olie naar keuze (neem hiervoor niet je dure oliën)
  • Mengpotje met deksel (leeg confituur of pesto potje)

Olie ideetjes: citrus oliën voor in het voorjaar zoals citroen-eucalyptus/pompelmoes/ limoen/yuzu of lavendel en den/kaneel/sinaasappel/kruidnagel/nootmuskaat olie voor in het najaar. Kies voor een enkelvoudige olie of een (zelfgemaakte) blend. Maar denk vooral aan wat jij graag ruikt of welk type jij bent (bloemen-, kruiden-, wortel-, hout- of citrustype). 

Geen inspiratie? Check pinterest even en zoek op reed diffuser of room diffuser. Je zal véél receptjes vinden. 

En dan? 

Mengen maar. Voeg je basisolie/glycerine als eerste toe, daarna de alcohol en als laatste je essentiële oliën. Efkes goed schudden en overgieten in je vaasje dat je eventueel zou kunnen gepimpt hebben met washi tape of knutsel, schilder, macramé erop los! Vergeet je stokjes er niet in te steken zodat ze goed verzadigd raken en jij een uurtje later kan genieten van je lekker geurende, zelfgemaakte stokjes. 

Veel plezier ermee! 

Deel gerust jou DIY geurstokjes op instagram en/of facebook en tag MOONALISA’S + gebruik de hashtag #diygeurstokjes #moonalisas


Liefs, 

Lisa

 

PS: Misschien ruiken ze zo goed dat je ze zou opeten of drinken maar zo gek zijn we niet hé. Niets van deze DIY is geschikt om in te nemen. 

Terug naar blog