Essentiële oliën tussen de lakens?! – HELL YEAH

Essentiële oliën tussen de lakens?! – HELL YEAH

In deze blog gaan we het hebben over enkele oliën die goed passen in het thema liefde, niet enkel op 14 februari maar ook alle andere 364 dagen <3 

Als het gaat om plezier, seksuele expressie en genot, hebben 100% zuivere essentiële oliën heel wat te bieden. Ze kunnen je in de juiste gemoedstoestand brengen om liefde te ervaren, verheffen je geest en sommige werken als afrodisiacum. Dit zijn stoffen die je hartstocht en natuurlijke seksuele opwinding opwekken. Je kan essentiële oliën verstuiven met je aromaverstuiver om een romantische stemming te creëeren. Ook kan je een linnenspray maken of je massage olie verrijken met essentiële oliën. Zoveel mogelijkheden…

Hier zijn enkele voordelen van sensuele oliën en aromatherapie:

♡ Verwarmende oliën verhogen en prikkelen het libido,

♡ Verkoelende oliën kalmeren het zenuwstelsel,

♡ Essentiële oliën kunnen helpen emoties naar boven te brengen en communicatie te bevorderen,

♡ Essentiële oliën kunnen een gevoel van focus en passie bevorderen,

♡ Helpt het lichaam te kalmeren en het zelfvertrouwen te vergroten.

Maar remember, wat ik goed ruiken vind, vind jij misschien niet aangenaam dus mogen we onze partner niet vergeten te betrekken bij de keuze van je oliën. Je wil niet dat hij constant aan zijn grootmoeder ligt te denken tijdens… omdat je patchouli in je diffuser hebt gedaan! Moet je daarom je geliefde patchouli verbannen? Nee, maar wel verdunnen met andere oliën bijvoorbeeld. 

Top 5:

Roos essentiële olie

 

Roos staat symbool voor liefde en heeft een verleidelijke en rustgevend aroma. Deze olie is heel duur doordat de opbrengst voor roos 0,01 – 0,03%, wat wil zeggen dat er tussen de 3000 en 10.000 kg bloemen nodig zijn voor 1 liter olie… Héél veel dus! Een goedkoper alternatief is rozenwater gebruiken. Rozenwater, verkregen door artisanale distillatie uit de Roos van Damas, is een schoonheidsproduct dat al eeuwenlang gebruikt wordt. Beide zijn te verkrijgen op de webshop als valentijns promo.

Gember essentiële olie

Deze heeft een prikkerige, kruidige geur die bekend staat om zijn vitaliteitsboost, krikt je libido op en verhoogd je passie. Voeg deze toe aan een massage olie om je partner alvast warm te maken voor wat nog komt. 

Sandelhout

Sandelhout is de olie van toewijding. Ze verlicht angst, bevordert openheid en is ongelooflijk kalmerend.  Het houtachtig aroma moedigt zelf acceptatie aan, opent het hart en laat de romantiek binnenstromen. Verstuif deze olie voor intimiteit.

Patchouli 

…creëert een sfeer van welzijn en veiligheid. Deze olie is aardend en is de ideale keuze om te verspreiden voor een romantische nacht. Zorgt voor balans en kalmeert lichaam en geest. 

Ylang Ylang 

Kalmeert de zenuwen door de hartslag te vertragen. Het brengt seksuele energie in evenwicht en bevordert sensualiteit.  Het werkt ook als afrodisiacum en wordt in India traditioneel gebruikt om het huwelijksbed van pasgetrouwden te versieren. Verstuif of roll op je dijen. 

Creëer een opbeurende en kalmerende stemming door Patchouli en Ylang Ylang samen te verspreiden.  

Zwarte peper

Werkt verwarmend en is dus perfect voor een massage. Het versterkt de circulatie, stimuleert de ‘goesting’. 

Neroli

Neroli staat bekend om het kalmeren van de geest en het opwekken van het libido. Het kan ook opbeurend werken en de sfeer luchtig maken.

Scharlei

Helpt bij de hormonale balans en in het bijzonder bij een laag oestrogeengehalte. Laag oestrogeen = laag libido. Stress kan ook het cortisol niveau verhogen en cortisol is een libido killer. Scharlei kan helpen het cortisol niveau te verlagen.

Je kan de avond beginnen met frisse, lichte, energiegevende oliën zoals sinaasappel, bergamot, geranium en scharlei. In de loop van de avond kan je overgaan op de zwaardere, meer bedwelmende/ontspannende, exotischere geuren. Dit zijn kaneel, sandelhout, cederhout, patchouli, jasmijn, ylang ylang. 

Je kan deze oliën verstuiven, aanbrengen op de huid als parfum of massage olie (let op de gevoelige zones!) of toevoegen aan je romantisch bad.

Hieronder enkele basisreceptjes:

  • 10 ml roller: 18 druppels EO naar keuze + aanvullen met een plantaardige basisolie (PO).
  • (easy) Linnen spray 30 ml: 10 druppels EO naar keuze + aanvullen met water (of ⅓ vodka en ½ water). 
  • Badzout: 1 tas bitterzout (epsom), 2 el basisolie zoals jojoba en 5-10 druppels EO
  • Verstuiven, diffusen: afhankelijk van de grootte van je ruimte doe je er x aantal druppels in (klein: 3-5, middel: 5-10, groot: 10-15 dr)  en je houd rekening met de noten of tonen. Een lekkere diffusermix bestaat uit 5-20% topnoten, 50-80% hartnoten en 5-20% basisnoten. Meer info hierover in een andere blog. 

 

Be creative maar vooral have fun! 

 

Liefs,


Lisa

 

Disclaimer 
Deze website geeft geen medisch advies. Alle informatie (tekst, afbeeldingen, ander materiaal) op de website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Dit is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Vraag altijd advies aan je arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als je vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.

 

Terug naar blog