Top 10 Halloween essentiële oliën

Top 10 Halloween essentiële oliën

Op zoek naar de perfecte manier om je huis en jezelf op te frissen voor Halloween? Probeer deze top 10 essentiële oliën om je in de spookachtige stemming te brengen. Van zoete en kruidige geuren tot aardse en houtachtige tonen, deze oliën zijn ideaal voor verstuiving, zelfgemaakte huisparfums en meer.

1. Kaneel: Kaneel brengt een warme, kruidige toon die doet denken aan versgebakken lekkernijen. Het is perfect om je huis op te warmen en een uitnodigende sfeer te creëren voor je gezin en bezoek. 

2. Kruidnagel: Kruidnagel heeft een rijke, kruidige geur die doet denken aan kruiden en specerijen. Echte kruidnagels zijn ideaal voor het maken van je eigen pomanderballen en andere handgemaakte Halloween-decoraties. Haar olie kan ingezet worden bij het afweren van vampieren (muggen) en andere demonen (ongewenste insecten).

3. Wierook: Deze etherische olie heeft een aardse, houtachtige geur en wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit. Het is geweldig om een mystieke sfeer te creëren tijdens Halloween-rituelen.

4. Zwarte peper: Deze pittige olie kan je diffusen om een vleugje mysterie toe te voegen aan je Halloween-vibes. 

5. Lavendelolie: Lavendel kan helpen om angst en stress te verminderen, waardoor het een geweldige keuze is voor Halloween. Het kan je helpen ontspannen en 'genieten' van de scary movie night. Trek dat kussen ook al maar wat dichter! 

6. Zoete sinaasappelolie: Sinaasappelolie is helder en opbeurend, perfect om een vrolijke noot toe te voegen aan je Halloween-decoraties of een druppeltje op ieders serviet. 

7. Gember: Gemberolie staat bekend om zijn verwarmende eigenschappen. Het kan helpen om koude rillingen te verdrijven en je lichaam op te warmen, handig tijdens halloween als je 'the chills' krijgt. En if you get spooky, gebruik hem dan zeker in een massage maar niet te veel anders waan je jezelf nog in de hel (hot hot hot).

8. Mirre: Mirre heeft een lange geschiedenis van gebruik in religieuze ceremonies en spirituele praktijken. Het wordt vaak geassocieerd met meditatie en gebed vanwege zijn aardse en rustgevende eigenschappen. Voor de witches onder ons...

9. Rozemarijn: Rozemarijn essentiële olie heeft een opvallende, kruidige geur met hints van naaldhout. Deze aroma is verkwikkend en zal zorgen voor woodsy herbal vibes. 

10. Harvest Spice: Last but not least! De herfstolie bij uitstek én mijn favoriet. Het is echt herfst in een flesje dankzij haar ingrediënten: cassia, kruidnagel, eucalyptus, cederhout, nootmuskaat en kaneelbast essentiële oliën. Daarom past ze ook perfect bij Halloween! (wegens groot succes uitverkocht, pre-order wel mogelijk)

Extraatje op 31 oktober: Ritueel Samhain (Samhain markeert het begin van de winter, het Keltische nieuwjaar begint deze nacht). Meer info over dit mooie, verwarmende ritueel lees je hier

 

Of je nu van plan bent om Halloween te vieren met enge kostuums en enge films, in jezelf wil keren, of je gewoon een feestelijke sfeer in je huis wil creëren, deze essentiële oliën zijn een goede keuze als je niet weet waar te beginnen. En vergeet niet, veiligheid gaat altijd voor, dus verdun je oliën als je ze op de huid gebruikt of in bad en think twice!

 

Geniet van een griezelige Halloween met deze betoverende oliën!

 

Liefs, 

Lisa 🐈‍⬛

Terug naar blog