Waarom LaDrôme én doTERRA?

Vandaag ga ik wat meer vertellen over LaDrôme én doTERRA en waarom ik zo een fan ben van beide (dat wordt vanzelf duidelijk).

LaDrôme is in 1993 tot stand gekomen tussen Vercors en de Provence. En ik kan alvast bevestigen dat 93’ een goe jaar is aangezien ik dan ook ‘geboren’ ben (lang leven de jaren 90’ right? 😊) maar mijn geboorteplaats is niet te vergelijken met die van LaDrôme.

Die regio staat bekend om haar verscheidenheid en rijkdom aan lokale en medicinale planten, daar waar het Middellandse Zee-klimaat en het hooggebergteklimaat samenkomen. Klinkt alvast veelbelovend hé.

Met veel respect voor de natuur gebruikt Ladrôme laboratoire deze lokale overvloed voor hun producten, die bestaat uit fyto- en aromatherapie, propolis en bloesemessences (Bachbloesems). Op een ecologisch verantwoorde manier bieden ze biologische verzorgingsproducten aan op basis van planten.

De andere productgamma’s, met uitzondering van aromatherapie wat nu al aangeboden wordt, zullen later nog op de webshop verschijnen.

Ladrôme laboratoire hecht ook veel waarde aan eerlijke handel:

 • Respect voor het milieu dmv ecodesigns voor grondstoffen en verpakkingen, hun 1% for the Planet-collectief (=1% van de totale omzet wordt geschonken aan organisaties die zich inzetten voor het behoud van het milieu),
 • Nabijheid van handelspartners: korte keten, directe relaties met producten en/of verwerkers,
 • Lange termijn relaties (door duurzame samenwerkingen),
 • Verantwoord inkopen: eerlijke en juiste prijs, meerjarige verbintenissen om op middellange termijn stabiliteit te waarborgen
 • Biologische plantaardige producten met het fairtrade label (plantaardige argan olie en rozenbottelbloemenwater).

Meer informatie over LaDrôme en hun werking vind je op hun website.

De essentiële oliën van LaDrôme voldoen aan de vereisten voor Biologische Landbouw. Als ze niet verkrijgbaar zijn via biologische landbouw mogen ze afkomstig zijn van planten die van nature nog groeien in ecologisch beschermde gebieden, dit zijn wildgroei zones die ecologisch nog zuiver zijn.

Hierdoor zijn de essentiële oliën van nature ook zuiver dat wil zeggen 100% puur, natuurlijk én ‘totaal’. Daarmee bedoelen we dat ze het geheel van de aromatische bestanddelen bevatten en dus niet gemanipuleerd zijn. Er zijn veel merken op de markt die zich mooi voordoen maar hun producten aanlengen met rommel. De oliën op de webshop zijn niet bijgekleurd, ontkleurd, terpeen vrijgemaakt of geperoxideerd. Ze zijn vrij van herbiciden, pesticiden, bewaarmiddelen of andere synthetische brol.

Nog een rede te meer om voor deze oliën te kiezen is omdat ze de juiste botanische indentificatie vermelden op hun producten en specifieke analyses verrichten om hun kwaliteit te kunnen garanderen. Dit dmv organoleptische controle (uitzicht, geur en kleur), fysische controles (denisteit en draaivermogen) en een gaschromatografische analyse (CPG) voor de exacte indentificatie van de oliën en de doseringen van de belangrijkste inhoudsstoffen (chemotypes).

Ook doTERRA hecht enorm veel waarde aan de zuiverheid van hun essentiële oliën. Om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan hun eisen: zuiverheid, veiligheid, authenticiteit en vrij van vervuiling of synthetische vulmiddelen creëerde doTERRA het CPTG™ Certified Pure Tested Grade-proces.

Dit zijn de kwaliteitstesten die dōTERRA uitvoert om de zuiverheid van de essentiële oliën te garanderen:

 1. Organoleptische test
 2. Microbiële testen
 3. Gaschromatografie
 4. Massaspectroscopie
 5. Fourier-getransformeerde infraroodspectroscopie (FTIR)
 6. Chiraliteitstesten
 7. Isotopische analyse
 8. Testen op zware metalen

Meer info hierover vind je op hun website.

Ze richten zich op duurzame en verantwoordelijke inkoop die, ongeacht de kosten, de hoogste kwaliteit oplevert waarbij het beschermen van het milieu en de boeren, oogsters hun grootste topprioriteit is. Ze hebben ook impact op het humanitair vlak door hun Cō-Impact Sourcing™ initiatief en de Healing Hands Foundation™.

Hun doel is om hun impact verdriedubbeld te hebben tegen eind 2030 op mensen die ze in hun kracht zetten, de gemeenschappen die ze dienen, de levens die ze verrijken en de voortgang die ze maken op het gebied van duurzaamheid en wetenschap.

Dit allemaal door een groep gepassioneerde mensen met een missie, opgericht in 2008, om de zuiverste essentiële oliën met de wereld te delen.

SIDENOTE:
Bij doTERRA kan je een eigen account aanmaken en de oliën aan een voordeligere prijs kopen (-25%). Als je hierin interesse hebt is de makkelijkste manier om een set of kit te kopen waar een gratis account meteen bij in zit (https://doterra.me/WI2ocO). Via de link kan je zelf je account aanmaken en bestellen. Er is geen maandelijkse aankoop verplichting, het is wel zo dat als je maandelijks voor een bepaald bedrag besteld je er een olie, roller of ander product gratis bijkrijgt. Ook spaar je punten bij elke bestelling die kunnen ingewisseld worden voor gratis producten (perfect voor de duurdere producten aan te schaffen). Als je meedoet met dit (cadeau)systeem krijg je de verzendkost terug in punten.

Beide merken streven eerlijkheid en zuiverheid na op alle gebieden en hebben elk een groot aanbod aan voedingssupplementen en verzorgingsproducten met de nadruk op bio en puurheid.

Zowel LaDrôme als doTERRA acht ik zeer betrouwbare merken om bovenstaande redenen, ik hoop jullie hiermee een hoop research werk te besparen over o.a. de intenties van andere producenten en de inhoud van hun producten. Because I know how hard it is. Zeker als je hoop in ’de goedheid van de mensheid’ op een laag pitje staat, wat bij mij soms het geval is als je het nieuwsbericht hoort tegenwoordig…

Onthoud vooral dat als de juiste informatie thuis op uw flesje staat het een goed product is. Als je niet juist meer weet welke info het moet bevatten (her)lees dan de blog over 'productinformatie'.

Bijna 72% van oliën, die in Europa te verkrijgen zijn, zijn mee gesjoemeld of vervalst.

De kans is dus groot dat er bepaalde (belangrijke) zaken niet op uw flesje of verpakking staan en als volgt kan je de verkoper, klantendienst of verdeler aanspreken met je vraag met een grote kans dat je vraag onbeantwoord blijft.

Ook ik heb dit allemaal meegemaakt, je moet ergens beginnen en fouten maken horen erbij. Ik heb (in al mijn enthousiasme) oliën in huis gehaald die volledig synthetisch waren zonder het te weten. Pas toen ik me begon te verdiepen in de wonderen van de aromatherapie besefte ik dat er nog veeeel te leren valt én hoe mega cool, interessant, mind blowing het allemaal wel niet is.

Dus liefste lezers, als je nog geen oliën in huis hebt kan je zonder zorgen hier een kijkje nemen en de schikte olie voor uw doel kiezen. Voor wie wel al oliën in huis heeft raad ik nogmaals aan om ze goed te controleren adhv de productinformatie.

Liefs,

Lisa 

Terug naar blog