Gezondheidsvoordelen van essentiële oliën

Fysieke voordelen

Vroeger gebruikten men essentiële oliën en plantdelen voor een betere gezondheid en welzijn. Ze zijn dus al zeer lang populair bij de mensen omdat ze gebruikt kunnen worden voor het kalmeren van incidentele huidirritaties, het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het ondersteunen van een goede mondgezondheid, een gevoel van vrijer ademen en zovéél meer…

Iedereen ervaart het gebruik van essentiële oliën op zijn/haar eigen manier ondanks de vele voordelen ervan. Wat voor mij werkt kan bij jou minder effect hebben. Het is een proces van trial en error, uitproberen en testen.

Gelukkig kan de variëteit in essentiële oliën helpen om de gezondheid op peil te houden, diverse gezondheidsvoordelen te behalen en om overgevoeligheid tegen te gaan. Het gebruik van essentiële oliën voor gezondheidsvoordelen is populair geworden, omdat het ons in staat stelt de toepassing specifiek op maat te maken naar zijn/haar wensen en behoeften in plaats van een algemene oplossing te bieden.

Persoonlijk gebruik ik EO’s graag voor hun veelzijdige, natuurlijke werking. Ik verstuif liever oliën tegen hoofdpijn dan een aspirientje te nemen (deze lossen de oorzaak niet op van je klacht maar schakelen gewoon de pijn even uit).

Emotionele voordelen

Essentiële olie, elk met hun unieke chemische samenstelling, biedt de gebruiker een variëteit aan emotionele voordelen. Sommige essentiële oliën staan bekend als energie gevend, opbeurend, verwarmend of vernieuwend terwijl andere bekend staan voor hun kalmerende, harmoniserende en aardende eigenschappen. Hun aroma in combinatie met onze reukzin kan een chemische reactie in onze hersenen veroorzaken en bepaalde fysiologische en emotionele reacties opwekken. Doordat ons lichaam gedurende de dag verschillende emotionele en fysieke ervaringen heeft kunnen essentiële oliën helpen om ons welzijn te beïnvloeden en te behouden.

Interesse in emoties en essentiële oliën? Check dit boek dan even.

 

 

 

Disclaimer

Deze website geeft geen medisch advies. Alle informatie (tekst, afbeeldingen, ander materiaal) op de website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Dit is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Vraag altijd advies aan je arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als je vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.